Napi Budapest

Napi képek Budapestről egy amatőr fotóstól.

Friss topikok

  • Gerberus: Egykor a Fiatal Művészek Klubja (FMK) működött benne az ötvenes évek végétől a kilencvenes évek kö... (2018.02.05. 02:46) Kogart ház
  • aafonya: nem a "koronázási ékszereket" hanem az országot :) (2014.07.13. 19:25) Oltár
  • Kritizálom aA. Marhaságokat: Sőt a Hársfa utcában is van ilyen a szállodának. :-) (2013.09.02. 21:09) Átjárás
  • Kritizálom aA. Marhaságokat: Úgy tudom, hogy mint mozi, megszűnt. :-( "Filmfesztivállal búcsúzik a bezáró Odeon Lloyd mozi ... (2013.09.02. 19:20) Odeon Lloyd mozi
  • Kritizálom aA. Marhaságokat: Én úgy tudom, hogy ez csak másolat. Az eredeti a Kiscelli Múzeumban van. A kapuszárny rész. (2013.09.02. 19:13) A kapu

Linkblog

2012.02.27. 19:44 Gallion

Csalogány 26

Címkék: kaja étterem buda i.kerület

Ha valaki a város legjobb éttermeit kutatja előbb utóbb rátalál erre a névre. A helyre már a külföldi itészek is felfigyeltek: tavaly a Michelin kritikusai Bib Gourmand minősítéssel látták el, ami a kifejezetten jó ár-érték arányú helyeknek jár (Budapesten ezen kívül még három hely kapta meg ezt az elismerést). A Csalogány 26 belseje nem sok mindent árul el a kiemelt státuszról: semmi nagyzolás. Egyszerű berendezések, amik egyébként kellemesebb hangulatot is adnak, mint mondjuk a túldesignolt Onyx étterem bútorai.

Az előnyök mondjuk itt ki is múlnak, már ha a mércét az Onyx képezi, de azért a Csalogány 26-nak így sincs miért szégyenkeznie. A fentebb látható mini-adag nyúlpaprikásnak minden egyes falatja durván betalált. Mikor ilyet eszik az ember rájön, hogy általában a legtöbb nyúlpaprikás csak a szaftról, néhány fűszerről meg valami középszerű húsról szól.

Eleve felajánlják, hogy ebédre négy fogást rendeljünk. Viszont amikor kihozzák a másodikat, azért csak elkezdtem rajta törpölni: azért ugye jól fogok lakni? Ugye nem kell ezután visszafelé a széna téri Burger Kingbe is beugrani, csak hogy meg legyen a kellemes teltség érzet? A sebes pisztráng dióolajos karalábéval bármennyire finom azért messze van a laktatótól.

A tejesbáránysült és nyelv polentával azonban megadta a választ: a kép csalóka. Eddigre már tényleg sikerült eltelni. Rossz pontot maximum a kihozott kenyér kissé száraz széle, meg a felszolgált borok egyikének a hőfoka miatt kaphatnak. Alapvetően azonban átlagon felüli volt. És bár a neten olvastam, hogy volt akivel bunkóztak, nálunk a kiszolgálás nagyon lelkes és segítőkész volt.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napibudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr864217829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2012.02.27. 20:47:57

Mega poszt! :-)
Az árak hogyan alakultak?

Gallion 2012.02.28. 19:15:36

Hát nem volt olcsó. Egy négy fogásos ebéd menü 8000 Ft volt. Ennyiért a Marriot szállóban már korlátlanul lehet enni a bőséges svédasztalról plusz korlátlanul lehet inni a pezsgőt/gyümölcslevet/akármit. Az Onyx-ban ahol szerintem még ennél is jobb a kaja, 3990 Ft a három fogásos ebéd menü amivel jól is lehet lakni.

Ami viszont megérte itt a Csalogányban: az ebédet borkísérettel kértük, ami "mindössze" plusz két ezer nyolcszázat jelent. És ezért nem csak minden kajához hozzá illő bort adtak, de ha elfogyott valamelyikből akkor utána is töltöttek. Ilyen helyeken azért ez ugye jóval drágább szokott lenni.
süti beállítások módosítása