Napi Budapest

Napi képek Budapestről egy amatőr fotóstól.

Friss topikok

  • Gerberus: Egykor a Fiatal Művészek Klubja (FMK) működött benne az ötvenes évek végétől a kilencvenes évek kö... (2018.02.05. 02:46) Kogart ház
  • aafonya: nem a "koronázási ékszereket" hanem az országot :) (2014.07.13. 19:25) Oltár
  • Kritizálom aA. Marhaságokat: Sőt a Hársfa utcában is van ilyen a szállodának. :-) (2013.09.02. 21:09) Átjárás
  • Kritizálom aA. Marhaságokat: Úgy tudom, hogy mint mozi, megszűnt. :-( "Filmfesztivállal búcsúzik a bezáró Odeon Lloyd mozi ... (2013.09.02. 19:20) Odeon Lloyd mozi
  • Kritizálom aA. Marhaságokat: Én úgy tudom, hogy ez csak másolat. Az eredeti a Kiscelli Múzeumban van. A kapuszárny rész. (2013.09.02. 19:13) A kapu

Linkblog

2012.06.23. 12:36 Gallion

Megszűnik a NapiBudapest

Mint látható  már jó ideje nem jött új bejegyzés, de nem ez az apropója annak, hogy billentyűzetet ragadtam. Több okból se zártam be eddig a blogot: egyrészt a látogatottsági adatokból kitűnik, hogy még most is viszonylag sokan tévednek erre és böngészik végig az eddig született bejegyzéseket. Másrészt sose zártam ki az esélyét annak, hogy egyszer csak kedvet kapok és újra elkezdem naponta felrakni a képeimet. Ezért sem írtam sosem búcsú bejegyzést vagy ehhez hasonlót. Ki tudja milyen lábbal kelek másnap és mikor jön meg a kedvem a blog további vezetéséhez. Most viszont olybá tűnik közbeszól a városvezetés. Egy olyan helyi rendeletet akarnak elfogadni, amelynek értelmében a hobbi célból, magánszemélyek által üzemeltetett blogoknak is fél millió forintot kell fizetniük amennyiben a blog domain címében benne van a Budapest szó. Gondolom valahogy át lehetne vinni a blog tartalmát más címre (át lehet egyébként?), de egyelőre ezzel azért sem foglalkozom, mert arra számítok, hogy ezt a nonsense rendeletet rövid időn belül eltörlik. Addig is biztos, ami biztos, elérhetetlenné teszem a blogot, várva a "jobb időkre". Erre hétfőn fog sor kerülni. Addig még nyugodtan lehet barangolni.

EDIT: A rendelet elfogadását elhalasztották, ezért egyelőre a blog is marad.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napibudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr124606261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2012.06.23. 13:25:12

Röhej az a rendelettervezet, mégis ki az aki ezeknek egy büdös petákot is adna emiatt? A blogot tudod exportálni az admin felületen és importálni egy új blog alá. De szerintem a support is szívesen válaszol neked ilyen kérdésekre. Az, hogy esetleg napi székesfőváros, vagy hasonló okosság alatt menjen tovább a blog, az már csak a kreativitásodra van bízva.

Gallion 2012.06.24. 09:20:30

@retekblog: Amennyiben nem jön be a számításom és változatlan formában fogadják el a rendeletet és nem is módosítják pár héten belül úgy valószínűleg költözés lesz belőle.

Buszvezető 2012.06.24. 12:06:55

Ööö... Úgy volt, hogy a már meglévőket (meglévő cégnevek, domainnevek) nem érinti a tervezet, csak azokat, akik/amik a jövőben alakulnak. Tehát ha megszünteted a blogod, törlődik a cím. A rendelet hatályba lép, és Neked újként kell létrehozni a blogot. Na akkor már tényleg fizetni kell.

Június 20-i hír a hvg.hu-ról:

"Levette a Budapest név használatáról szóló javaslatot is a szerdán ülésező Fővárosi Közgyűlés napirendjéről Tarlós István főpolgármester, indoklása szerint az ügyben további egyeztetések szükségesek. "
hvg.hu/gazdasag/20120620_tarlos_budapest_nevhasznalat

Szóval gondold át a megszüntetést/törlést...

Gallion 2012.06.24. 12:43:01

@Buszvezető: Igazából törlésben nem, csak deaktiválásban gondolkodtam,aminél maga a blog nem szűnik meg és a domain cím sem szabadul fel csak nem töltődik be az oldal. De eddig is arra számtottam, hogy ez a nonsense kitétel -miszerint hobbi blogoknak is fizetniük kell- nem szerepel a végső rendeletben, vagy ha igen hamar kihúzzák és a halogatás ezt tűnik igazolni.

Buszvezető 2012.06.24. 13:13:35

Egyébként lehet, hogy csak csűrés-csavarásnak hat, de ebben az esetben fontos lehet: a domainnév itt a blog.hu. A napibudapest csak subdomain, amire a rendelet nem vonatkozik, de érdemes lenne egy állásfoglalást kérni a blog.hu-tól (Különben az, hogy a budapest szót tartalmazó domainnevek engedélykötelesek, sokéves szabály, nem jegyzik be az internetcímet, ha nem járul hozzá a fővárosi közgyűlés. Az újdonság itt az, hogy pénzt kérnének érte, illetve, hogy magánszemélyekre is kiterjesztenék.) Na nem jogászkodok tovább, de mindenképpen játssz a kivárásra.

Gallion 2012.06.25. 09:47:43

@Buszvezető: "Koleszár Péter, a DomainABC nevű internetpiaci szakportál főszerkesztője szerint a javaslatban nem különböztetik meg a városnév használatát attól függően, hogy a fődomainben - például www.budapest.hu - vagy aldomainben szerepel - például budapest.postr.hu."

Lehet, hogy ez azóta változott, de egy korábbi origo cikk szerint az én címem is bukó (másképp a blogokat nem is nagyon tudnák fizetésre bírni)

visoo · http://www.earth-photography.com 2012.07.23. 01:50:43

Ne add fel idióta politikusok miatt :)
Nekem tetszett, ahogy összeszedted a város részleteit.

AnnaChay 2013.08.22. 12:44:11

És most? Kivancsi vagyok Budapestet,
én nem magyar, de szerelem ez a várost.
süti beállítások módosítása